Terrornoja

Det verkar som om vi fått ett nytt och obehagligare samhälle i julklapp. Om man får tro Dagens Nyheter så verkar det som att man kan få polisen att stoppa vem som helst som ser lite muslimsk ut genom att ringa och dra en vals om att man sett någon be på en busshållplats eller något annat man inte gillar.

Det jag och den oskyldige mannen med religiösa vanor och ryggsäck skulle önska av polisen är att de kopplar på hjärnan innan de börjar jaga folk, och/eller drar nytta av den rätt enorma kunskap om förbrytare som rimligtvis måste finnas inom polismyndigheten.

I det här fallet skulle man kunna tänka sig att de kollade hur vanligt det är att självmordsbombare rullar ut en bönematta och knäböjer innan de kliver på bussen de tänker spränga. De hade också kunnat kolla hur vanligt det är att någon spränger sig i luften i utkanten av landets 10:e största stad en vanlig veckodag i den månad då det är absolut minst människor i rörelse i landets städer och tätorter.

Kort sagt betedde sig människan som ringde som en idiot, men det är ändå nästan OK, idioter finns det överallt, men vad värre är så betedde sig polisen som kompletta idioter. Man kan bara gissa att de inte ville ringa SÄPO eller någon annan specialist på terrorister av rädsla för att bli utskrattade och tyckte att det var en mindre risk för åtlöje om de plockade in en sån där muselman som ändå ingen gillar. Puckon.

Uppdatering
Det var en väktare som ringde polisen, vid 14:30 och de jagade killen med påslagna sirener och blåljus. Jösses.

Tags: , , ,

14 Responses to “Terrornoja”

 1. Rick says:

  Och du inte tycker det är lite dumt av mannen att börja be i det offentliga så kort tid efter bombdådet i Stockholm som ja hade tydligt muslimskt (om än skruvat) orsak? Om jag är med i en förening där en annan medlem spränger sig själv i luften i syfte att döda anndra, ja…då skyltar man inte med att man är med i den föreningen tills all uppståndelse den har lagt sig. Det handlar inte ett skit om religion…det handlar om association, don’t believe otherwise…

 2. Glenn says:

  @Rick. Du var mig en sorglig människa.

 3. Pelle says:

  @ Rick. Aha! Så om en fotbollsspelare i mitt lag begår ett brott, så ska jag hålla mig borta från allt som har med fotboll? Bra tips!

 4. Pelle says:

  @ Rick. Aha! Så om en fotbollsspelare i mitt lag begår ett brott, så ska jag hålla mig borta från allt som har med fotboll att göra? Bra tips!

 5. Jeppelin says:

  @Rick
  Det handlar om att polisen inte skall jaga efter folk på lösa grunder. Polisen har ett stort ansvar för att folk skall få utöva sina mänskliga fri- och rättigheter, såsom demonstrationsfrihet, åsiktsfrihet, religionsfrihet, och om polisen istället börjar begränsa dessa fri- och rättigheter så blir samhället snabbt outhärdligt för alla som inte polisen tycker passar in.

 6. Johan says:

  Men detta beteende var ju mycket misstänksamt. Vem har sett någon rulla ut en matta och lyfta på baken. på en busshållsplats. Inte undra på att folk blir skrämda, vi vill inte ha sådant beteende i Sverige. Muslimerna får anpassa sig till oss, inte tvärt om.

 7. Jeppelin says:

  @Johan
  Att folk eller väktare, eller både och, blir rädda av ena eller andra skälet får man acceptera, men att polisen tappar huvudet över en sån här sak är faktiskt vansinne.

  Och det där med att muslimerna skall anpassa sig och att några som kallar sig “vi” inte vill ha sånt beteende i Sverige tycker jag verkar märkligt. De där “vi” fick knappast mer än 5 procent i senaste valet och är att betrakta som en gnällig minoritet som är något så korkat som nationalister. Tänka sig, nationalister i ett civiliserat land 2010!

 8. Rick says:

  I’m not talking about rights of freedom here, I’m talking about common sense in behaviour. And yes, if your particular football club commits a certain act of violent crime, then I’d be expecting you to stand up against such behaviour and you’d probably not want to go around shouting your allegiance to that club until the matter has been settled. And in this case, the matter has not been settled. It takes two to tango, and each part needs to be aware of the significance their respective behaviour is signaling. Get that straight…

 9. Jeppelin says:

  Man skall inte behöva ha den typen av common sense in behaviour att man avstår från att be på offentlig plats i sverige, oavsett vad några religiösa dårar haft för sig och oavsett vad man kallar sin gud. Tänk istället att bön betydde så mycket för den killen att han bad på en offentlig plats trots all skit han måste fått för det genom åren. Det är värt all respekt.

 10. Rick says:

  In my opinion, he should have had the intellect to consider the possible associations to recent events acting like he did. Surely it could have waited until he got home? Surely one could show respect to the surroundings and let it cool down. Or maybe he didn’t think that far?

  Of course, he’s in his full right to pray where ever he wants though, but you should also calculate the “risk” of causing a reaction considering the recent events in Stockholm.

  Humans do take their actions into consideration each and every day and impedes our freedom, sometimes on purpose (for social reasons) and sometimes without even thinking about it. I’m not asking for the impossible here…

 11. Jeppelin says:

  @Rick
  Polisen skall garantera ens säkerhet när man utövar sina fri-och rättigheter. Ingen skall behöva censurera sitt beteende när det gäller så grundläggande saker som t.ex religionsfriheten. Om man, som du, antyder att han får skylla sig själv som bad offentligt tycker jag att man är ute och cyklar.

  Dådet i Stockholm har lika mycket med islam att göra som mordförsöket på Giffords, kongressledamoten i Tuscon, Arizona, har med kristen fanatism att göra.

  Bland vissa troende muslimer är tidpunkten för bönen viktig, det borde polisen veta och det borde alla kunna respektera.

 12. åskis says:

  Bär man ryggsäck och ber till han eller hon därovan, då kan man bli haffad av vår poliskår. Har man ryggsäcken på, då är man en presumtiv terrorist. Den här ryggsäckskontrollen borde väl vara direkt lämplig för dom där polisdrumlarna som antastade Jesper i tunnelbanan. Skicka ut dom två så kan dom först ta lite urinprov på ryggsäcksgangsterna och sedan spöa upp dom sedan beslagta alla ryggsäckar! Lite nytta måste man väl ha av dom där två korkade snutarna som gav sig på jesper.

 13. Rick says:

  Jeppelin: but thats exactly what Im saying, mate. Religion doesnt even come into play here. We’re talking about sociology and group dynamics, nothing else. And furthermore, just because you HAVE the right doesn’t always make it socially suitable to exercise your rights in any given situation. All I’m asking is for people to think and draw conclusions…

 14. Jeppelin says:

  @Rick
  Jag förstår vad du menar, och om man vill undvika att folk tittar snett på en måste man anpassa sig till hur alla andra gör, helt med på det. Det jag är arg på är polisen för att de betedde sig som man kanske måste acceptera att folk och väktare beter sig och inte som man kan förvänta sig att myndigheten med våldsmonopol agerar.