Upphovsrättslobbyn i säng med sossarna?

Jag hoppas att det är ett missförstånd som gör att Dick Henriksson skriver som han gör i G-P idag. Dick granskar S-kongressen, och konstaterar att det är tunt med förslag på hur framtidens jobb skall skapas. Ett exempel han tar upp är att “Den kreativa industrin skall ha en kontaktperson i regeringskansliet”. Varför då, undrar vän av ordning och mångårig prenumerant? Så att man skall luras att fortsätta tro att ingen kommer att ens nynna på en blivande hit om man inte garanteras ersättning i 70 efter ens död? För att regeringen skall fortsätta tro att Roxette är en viktigare export än mySQL, eller Skype? Det luktar upphovsrättslobby hela vägen till göteborg, och lukten får bajsblöjor att framstå som attraktiv. Tydligen vill sossarna även att musikexporten skall främjas och att samhället bör engagera sig för utvecklingen av dataspel. Jaha. Man vill visst också gynna entreprenörer, så bra, men jag tvivlar på att något realistiskt eller bra sätt att göra detta på finns beskrivet någonstans.

Jag blev så upprörd att jag började blogga igen efter fyra månader, och utmanar omvärlden att hitta bevis för att Piratpartiet INTE behövs i riksdagen. Lycka till, hörni.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Upphovsrättslobbyn i säng med sossarna?”

  1. Manticore says:

    Bevis för att Pp inte behövs säger du? Finns det? Däremot så finns det mycket som talar för det omvända!

  2. Jeppelin says:

    Ja, alltså, jag tänkte att det skulle vara något av en utmaning att hitta tecken på att PP inte behövs, eftersom det är så självklart för mig att så är fallet.