Zen och konsten att behålla sitt blodtryck på i det närmaste normala nivåer även i morgontrafiken

Trafik är farligt. Eftermiddagsrusning lär vara farligare morgondito eftersom folk är rimligt utsövda och med nypåfyllda energidepåer, men det är ändå morgonrusningen som bjuder mig på flest tillbud. I en sådan miljö är det viktigt att tänka på sitt blodtryck. Så här kan det låta om
till exempel ett kranskärl brister.

För att undvika detta är det viktigt att kunna kliva ur sin stress oavsett vad den råkar vara orsakad av istället för att försöka hacka trafiksystemet genom att öka farten, eller tränga sig före; ett cykelhjul som dragits med upp i hjulhuset och kilats fast runt styrleden på vänsterframhjul tar betydligt mer tid att få loss än det tar att sakta ner och se sig för innan man kör in i rondellen. Tag ett djupt andetag, sänk axlarna och acceptera hindren framför dig. Hacka dina egna reaktioner istället för att kasta dig ut i en fil som kanske eller kanske inte rör sig snabbare än den du befiner dig i, bryt dig in i stressen, hitta orsaken och använd stillaståendet till att fundera på hur du kan hantera situationen som uppstår på grund av att du kommer att bli sen. Om den tanken stressar dig, tänk på semester, tänk skönheten i ljuset som återspeglas av tusen och åter tusen novemberregndroppar på rutan, tänk dig att du kommer in på ditt kontor och att det är upplyst endast av levande ljus och att din partner är där och stänger dörren och kastar sig om din hals och…

Det mjuka sätet och den tillbakalutade ställningen i bilen ger dig alla förutsättningar att stänga av signalerna som indikerar omvärldens dumhet och få dig att slappna av. Se bara till att inte lyssna på Morgonpasset i P3 eller Ring P1.

På cykel är det en betydligt större utmaning, men jag jobbar på det.

Tags:

Comments are closed.