Populärkulturella referenser

Det där ögonblicket då man upplever en plötslig stark känsla av gemenskap med en grupp människor man tidigare inte känt alls (eller kanske ytligt) är något extra. Själv blev jag lite yr när jag (med någon timmas fördröjning skall erkännas) läste om the famous King Kong defense. Någon bloggares text från bloggbävningen kändes relevant, ett yrvaket “vi är informationsninjor“, en stark känsla av att tillsammans vara oövervinnliga.

bittert stickspår:
Tyvärr har det visat sig vid flera tillfällen att lagstiftning sköts av politiker som redan har lånat sitt öra till andra grupper än pirat-/antiövervaknings-/yttrandefrihetsrörelser. Visserligen blir politikerna överkörda av verkligheten, men det verkar inte bekomma dem.

Nåiallafall, när jag ser saker som det här

(från XKCD)
så inser jag, apropå gemenskap, att det inte var någon slump att jag gillade filmen “The princess bride”, alternativt att det inte var konstigt att jag började på Chalmers och nu jobbar med datorer. Eller så var det bara god smak, varken N, F, K, M, L och några till i umgängeskretsen drogs åt det tekniknördiga.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Populärkulturella referenser”

  1. Niklas J says:

    Joda, Chalmers är jäääääättteekonstigt! 😉

  2. Jeppelin says:

    kanske lite konstigt, då, typ datorföreningen och föreningen för chalmersmössans bärande och så

  3. Niklas J says:

    Den föreningen är inget mot FFS rojalistiska förening, eller vad den heter. Den är läskig på riktigt!