Anställd på FRA? Moi?

En kul kampanj har återuppstått, FRA-leken, som går ut på att man skall avslöja saker om sig själv med en utmaning till läsaren att glömma det som inte är viktigt för rikets säkerhet. Två bloggare har återpostat sina avslöjanden från för ett år sedan, Emil Isberg och Scaber Nestor.

Reglerna (från Emil Isberg):
Om du inte lyckas glömma bort den har du automatiskt förlorat. Om du läcker uppgiften till någon annan har du också automatiskt förlorat. Glömmer du bort uppgiften kan du med stolta steg gå till Lovön och söka jobb på FRA – om du ens då kommer ihåg att du kan glömma bort en generande sak om någon du känner.

Det visade sig att jag glömt vad de skrev för ett år sedan. Hjälp, tänkte jag, det gick att glömma, var det feltänkt att vara emot att FRA kan få kolla vem man är? Eller måste jag genast söka jobb på FRA? Sedan kom jag på att jag läste rätt många avslöjanden, vilket sätter finget på nästa svaghet i teorin om Total Information Awareness; man ser inte skogen för bara trän samtidigt som detaljerna försvinner i mängden information.

Ett lyckat experiment, således…

Tags:

Comments are closed.