Titta åt höger. Noga.

Vad jag vet så har i Göteborg de senaste åren minst två personer blivit skjutna efter att ha varit inblandade i mindre trafikincidenter. Ett fall i nordöstra förorterna (Gårdsten tror jag, rätta mig) och ett fall på Ashebergsgatan. Tankeväckande eftersom vi i vår familj inte varit förskringsbolagens drömkund, och därmed utsatt oss för risken att köra på någon som helst vill reglera skadan privat och direkt.

Gangsta-litteraturen jag läst (Snabba Cash, Aldrig fucka upp och Göteborgs-Posten) säger mig att man skall se upp med typer med fler än en av följande egenskaper:
-Stor tysk nytvättad bil
-extra krom på bilen
-stooora fälgar
-tonade rutor
-förarens och/eller passagerarens nacke bredare än huvudet

Så, på väg hem från svärföräldrarna i Bergsjön, händer det. Jag skall byta fil åt höger eftersom min fil försvinner längre fram, jag har accelererat ur en rondell för att ha fri väg och konstaterat att bilen i filen jag skall byta till ligger en god bit efter mig. Ändå är den plötsligt på ett krulligt hårstrås avstånd bakom mig när jag är klar med filbytet. Puh! -ingen smäll, fan, en sån dåre, han måste ha försökt köra om mig på insidan trots att jag blinkade, accelerade och att det var minst sagt uppenbart min fil var på väg att försvinna.

Vad det var för bil?
Audi S8 glänsande blåmetallic -check
extra krom -check
fälgar storlek tre-noll-noll-femtifyra-jättemarch -check
inga tonade rutor, så jag kunde tydligt se en tjock guldkjedja, lång nog för mig att ha som skärp, spänna hårt runt de båda nackarna där fram i bilen. Min fru intygade att de stirrade åt mitt håll medan de körde förbi. Själv tittade jag på vägen. De slutade ha bråttom, men jag höll en respektfull lucka tills vi fick en chans att köra åt ett annat håll.

Tags: , , ,

6 Responses to “Titta åt höger. Noga.”

 1. Niklas J says:

  Oh la la. Låter som en höjdare. NOT. Påminner mig om en liknande upplevelse på just Aschebergsgatan, där jag satt på cykel and Mr. Gubbe-Know-It-All höll på att döda mig med sin fula Volkswagen. Ändå försökte han hävda att jag hade rätt, han var ju ändå 50 år och jag drygt 20.

 2. Niklas J says:

  Jag skriver ju som en alkis. Han försökte givetvis hävda att HAN hade rätt.

 3. Jeppelin says:

  Märkligt det där att argt hävda att man gjort rätt när man precis hållt på att lämlästa någon. En fördel med att vara 37 är att jag nu med viss pondus kan skälla ut folk som försöker köra ihjäl mig när jag cyklar till jobbet.

 4. AnKan says:

  En kollega blev en gång påkörd i en korsning av en gubbe som hoppade ur och hojtade “Har du aldrig hört talas om vänster-regeln, kvinna!”.
  Fast, man måste ju erkänna att det inte är alltid idioten sitter i den andra bilen… man har ju gjort missbedömningar själv. Fast bara en gång!

 5. AnKan says:

  Förresten, tror ni inte att Audi-snubben blev provocerad av att ni körde en mycket finare bil..?

 6. Jeppelin says:

  ja, eller av min breda nacke?