Webbplatsen EUROPA är indirekt piratpropaganda

Något inom eu-administrationen har åstadkommit en webbplats med information om EU, webbplatsen EUROPA. Den används även för att sprida förtäckt propaganda för piratpartiet. Om man inte vill utnyttja olaglig länkning så måste man leta lite, men på sidan för viktiga rättsliga meddelanden finns något. Man har nämligen villkorat länkning till webbplatsens olika sidor, sex vilkor måste vara uppfyllda för länkar. Enligt sjätte punkten:

Adressen till den sida där länken förekommer ska skickas till Europas webbmaster så snart länkningen gjorts, så att vi kan kontrollera att riktlinjerna ovan har följts.

ombeds man skicka in den länkande sidans adress för att de skall kunna kolla att man gjort rätt.

Kan man tänka något annat om detta än att EU och dess instutitioner VERKLIGEN behöver piratpartier från europa alla länder som håller dem i hampan? Men tänk nu om jag missuppfattat webbplatsen europa? Om de inte alls vill propagera för piratpartiet och därmed inte ställer sig bakom den här webbplatsens innehåll, då bryter jag mot deras regler, närmre bestämt fjärde punkten:

På samma sätt är det också viktigt att länkarna inte får användas så att man kan tro att gemenskapsinstitutionerna ställer sig bakom innehållet på webbplatsen det länkas från eller syftet med organisationen som driver den.

De skriver inget om påföljder, men om jag får gissa kommer det i alla fall kunna dyka upp ett hotbrev. Jag tänker skicka in en länk till det här inlägget och så får vi se vad som händer.

OMG Internets förklarar varför kontrollerad länkning är bra.

Uppdatering
GB-glass har också sluntit på tangenterna och hävdar att man måste ha skriftligt tillstånd för att länka (stäm mig), hittat via Mary Jensen. Kolla in kommentarerna där också.

Uppdatering
Som Karl H. kommenterar nedan så kan det vara så att GB menar att man inte får ta bilder från deras sida och använda på något sätt. Utan att kunna juridik får jag känslan av att de lagt ut en bombmatta, och att de med sina formuleringar täcker mer än vad de kanske tänkt. Inte bra, men inte så illa som det kunde ha varit

Jag hade inte hittat detta utan Badlands Hyena, som inte hade hittat det utan Kurt

Tags: , , ,

3 Responses to “Webbplatsen EUROPA är indirekt piratpropaganda”

  1. Karl H. says:

    Det där med GB verkar vara en misstolkning som sprids från blogg till blogg utan att någon läser vad som faktiskt står på sidan. Som jag förstår texten handlar det om att man inte utan tillstånd får använda GB:s grafik på sin egen webbsajt – vare sig genom att kopiera materialet eller lägga in en extern länk i en IMG-tag.

  2. Jeppelin says:

    @Karl
    Du har säkert rätt. För mig ser det ut som om länkning är förbjudet, men det skulle kunna vara ett resultat av att de helre förbjudit förmycket än för lite.

  3. […] som skriver om illegala länkar; Jeppelin Badlands Hyena Oscar Swartz Opassande Curtans Hell-mans Omg Internets! Tagged as: Galenskap, […]