Som en riktig politiker, fast ärlig, typ

Rick Falkvinge var helt lysande i gårdagens intervju i Aktuellt. Tack.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag tyckte att piratpartiets kandidater var dåliga på att debattera med riktiga politiker. Jag tänkte att de envisades med att svara på frågor, försökte korrigera de största felaktigheterna i de grövsta påhoppen och så vidare (istället för att kasta skitigare skit tillbaka). Jag tycker det är ett bra sätt att vara dålig på och jag tror att man tjänar på det i längden, oavsett hur frustrerande det är att efter en debatt ha känslan av att det kank finnas folk som faktiskt tror att piratpartiet inte tycker att det finns något problem med knark och barnporr.

De senaste dagarna har jag ändrat åsikt. i riktiga debatter i Jan Guillou-media (där dårarna inte ågar dra barnporrkortet) så lyckas PP-kandidaterna suveränt. Det bästa hittills var Rick Falkvinge i aktuellt igår. Han fick tufft ställda frågor men behöll lugnet, var lagom tuff tillbaka utan att vara det minsta agressiv, och levererade kortfattade och tydliga svar som skulle gjort vilken partiledare som helst avundsjuk. Dessutom verkade han ärlig. Inte bara det att han verkade tro på sina egna ord, han såg inte ut att ha behövt få scientologiträning innan (som de andra partiledarna) utan talade sanning helt utan problem (eller ryckningar i ögat).

Det verkar som om PP nu har riktiga politiker, fast ärliga, trovärdiga och trevliga. Fortsätt så!

Tags: ,

3 Responses to “Som en riktig politiker, fast ärlig, typ”

  1. Tor says:

    Instämmer. Ett av de bästa framträdandena hittills. Han fick väldigt mycket sagt på den korta tiden och det var ett bra flyt i svaren.

  2. Martin says:

    Man blir så stolt. Prydliga pedagoger med mål i mun. Hoppas bara att Engström aldrig någonsin mer använder uttrycket “P-day”. Det låter i mina öron som “första dagen efter prostataoperationen”.
    /M

  3. […] Om man i en debatt med en riktig politiker går in för att rätta till sakfel så är man så långt upp på läktaren att brankåren får plocka ner en. Och jag säger: fortsätt så, PP, det är ärligt och rätt och jag förväntar mig inget annat. […]