Kurvorna pekar nedåt för musikindustrin

Om man skall säga något generellt om musikindustrin idag så är det att den verkar vara en smula korrupt. Jag tror inte att man kan säga att det någonsin har varit en ädel branch, men det går utför. Funktionen av brahet inom IFPI har en negativ derivata helt enkelt. Jag blev påmind om svunna tider och kom att tänka på en av anledningarna till att min fru har lyssnat mer på Depeche Mode än mig, nämligen hardcorepunkbandet Dead Kennedys (det kallades hardcorepunk då, på 80-talet, för aktuell kategori fråga närmaste 17-åring). De sjöng om att MTV lämnade en hel del i övrigt att önska, och även om sakerna de nämner inte riktigt når upp till det som musikindustrin hittar på idag så måste man säga att uttrycker sig med ett visst schvung.

Mina damer och herrar, Dead Kennedyyyys:

Live-video:

och lite bättre ljudkvalitet:

Texten kan vara lite svår att uppfatta, men här finns hjälp.

Jag minns särskilt tydligt textraden “tin-eared, graph paper brained accountants instead of music fans”. Att döma av Spectrial så har de nu utökat stallet med jurister.

I en annan käck gammal slagdänga sjunger pojkarna om hur Kalifornien är på väg mot totalitärt styre under guverör Jerry Brown. Återigen låter det bekant, även om “världen” känns mer allvarligt än “Kalifornien”. Negativ derivata. Det går utför. Hur gör man om man inte vill vara med?

video:

HiFi:

och texten finns här.

Uppdatering:
Funktionen av brahet inom IFPI lutar allt brantare. Kommer vi verkligen att få se horder av artister utanför rättssalen?

Uppdatering:
Nämen! är det inte IFPIS dag i rätten och allt! VD:n John Kennedy förhörs, kan givetvis inte låta bli att gnälla. Något relevant för skuldfrågan får vi nog vänta på.

Uppdatering:
Nu är youtube-klippen inbäddade, tack Oscar

Tags: , , , ,

2 Responses to “Kurvorna pekar nedåt för musikindustrin”

  1. Oscar Wolf says:

    Tjena, tips; en liten bit under eller till höger om varje youtube-klipp och de allra flesta liknande sidor så finns det en liten textruta där det står “embedd” brevid/över. I textrutan står det en massa kryptisk text. Ett klick på den texten så markeras allt. Sedan är det bara att kopiera texten och klippa in den där i det inlägg du vill ha den så är det klart. Busenkelt och som skapat för oss bloggare 🙂

    Ps. hollywood gör rekordvinst efter rekordvinst. En av världens mest piratkopierade filmer någonsin, The Dark Knight, har dragit in över en miljard dollar redan.
    Och i rättegången försöker de få det att se ut som att det går åt skogen för filmbranschen. Skrev om det precis

  2. Jeppelin says:

    Tack!