Föräldraledig

Man blir rätt pantad av att vara föräldraledig, eller kanske inte pantad, men den omedelbara kontakten med ens intellekt blir helt klart lidande. Jag vet ju egentligen bara hur det är för mig själv eftersom jag just nu är föräldraledig med ett par rätt livaktiga tvillingar, men den som vill ha ett bättre statistiskt underlag kan alltid kolla in några av forumtrådarnafamiljeliv.se). Jag tror att orsaken är brist på träning i att göra sig förstådd bland vuxna, och hoppas kunna bromsa förfallet lite genom att skriva här. Vi får se.

Jag har sett en ny variant på ledigt språk på en blogg idag, det är riksdagsledamoten Eva Rundkvist (s) som ger ett lysande exempel på vad man skulle kunna kalla för tankespråk; jag anar att texten ungefär motsvarar hur hennes tankar en kort stund rörde sig kring FRA-frågan och hur det kommer sig att det finns ett motstånd mot FRA, IPRED etc. Hennes inlägg och kommentarer ger en intressant bild av hur en text kan se ut i någons inre innan den strukturerats så att den blir begriplig och innan de värsta logiska luckorna rensats bort. Som debattinlägg är den roande, som debattinlägg av en makthavare är den skrämmande. Skall jag säga som just förklarat att jag är mosig i huvet, eller? jag har i alla fall inga problem att förstå de som slaktar hennes text.

Comments are closed.